Szarka Gábor szerint ha a hallgatók hazamennek beszélgetni a szüleikkel, kikerülnek „ebből a kicsit pszichotikus állapotból”

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új kancellárja a közmédiának magyarázta, miért rendelte el pénteken, hogy 18 óráig minden egyetemi polgárnak el kell hagynia az egyetem épületeit. Itt az egykori gépesített lövész tiszt a lépést már nem a koronavírus terjedésével, hanem azzal indokolta, hogy

mindenkire ráfér a pihenés.  

Szarka Gábor megpróbál bejutni az SZFE Vas utcai épületébe 2020. október 8-án.Fotó: Szász Zsófia / 444

„Az őszi szünet előrehozásával az volt az elsődleges cél, hogy a szabadság előbb kezdődjön. Azért is fontos ez a pár nap - azon kívül, hogy el fogják végezni a fertőtlenítést és egyebeket - mert szükség van az időre, hogy mindenki egy kicsit lenyugodjon, a hallgatók, a dolgozók, a tanárok és a vezetőség is” - mondta Szarka. Hozátette még azt is: 

Ebből a kicsit pszichotikus állapotból a hallgatók kimozogjanak, hazamenjenek, beszélgessenek a szüleikkel, egy kicsit nyugodjanak meg, és próbáljanak meg olyan döntést hozni, ami nem a saját intézményük elleni különböző lépésekre vonatkozik.” 

Arról is beszélt, hogy a vezetők csak akkor szándékoznak az egyetemre bemenni, ha  meghívják őket valamilyen tárgyalásra vagy egyeztetésre. (MTI)