A Hernád és a Sajó áradása még mindig gondot okoz Borsodban

közlekedés
2020 október 18., 08:03

A Hernád és a Sajó áradása továbbra is gondot okoz Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: a víz településeket zár el, utakat áraszt el.

Homokzsákokat pakolnak az Ináncs és Hernádszentandrás közötti, vízzel elöntött úton, Ináncs határában 2020. október 16-án.
photo_camera Homokzsákokat pakolnak az Ináncs és Hernádszentandrás közötti, vízzel elöntött úton, Ináncs határában 2020. október 16-án. Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

A Sajólád és Bőcs közötti útszakaszt hajnalban le kellett zárni, ezért a forgalmat az Alsózsolca-Felsőzsolca-Gesztely-Hernádnémeti útvonalra terelik, ez azt is jelenti, hogy Belső-Bőcs településrész egyelőre nem közelíthető meg közúton – közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

A Halmaj és Hernádkércs közötti útszakaszon már csak egy kisebb rész van víz alatt, de Kiskinizs még most is elzárt településnek számít, ezért arra kérik a sofőröket, hogy ne próbáljanak meg áthajtani a lezárt szakaszokon. Frissítés: megnyitották a Halmaj és Hernádkércs közötti mellékutat, így Kiskinizs már elérhető.

A Hernád áradása miatt továbbra is teljes útzár van érvényben a Novajidrány és Vizsoly, Kiskinizs és Hernádkércs, illetve Halmaj és Abaújszántó közötti szakaszokon.

A Sajó áradása miatt kora reggel Kesznyéten és Sajóörös között szintén teljes útzárat vezettek be, a folyó magas vízállása miatt még mindig nem lehet közlekedni a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakaszán, a 26-os főútról Sajókazára vezető összekötőúton, illetve Muhi és Köröm között. Ott a komp sem közlekedik. (MTI)