Székelyföldön sms-ben értesítik az embereket, hogy kültéren is vegyenek maszkot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Medveészleléskor szokásos módon, sms-ben kaptak figyelmeztetést a sepsiszentgyörgyi lakosok a koronavírus-helyzetről. A Kovászna megyei hatóság azt írta, már több mint három fertőzött jut ezer emberre, ezért a maszk viselése minden nyílt és zárt helyiségben kötelező, az iskolák pedig online oktatásra álltak át. 

Székelyföldön máshol is súlyos a vírushelyzet. A Transindex azt írja, Maros megyében is kötelezővé tették a maszkviselést nyílt köztereken, amiről hasonló módon, sms-ben értesítették az embereket. A Hargita megyei Csíkszeredában szintén meghaladta a három ezreléket a fertőzöttek aránya, bezárt a színház

Romániában európai uniós szinten is sok halálos áldozatot követel a járvány. Az Oxfordi Egyetem grafikonja szerint az elmúlt héten naponta átlagosan több mint hárman haltak meg egymillió lakosból. Ennél csak Csehországban rosszabb a helyzet, a harmadik helyen Magyarország áll. 

Címlapkép: A sepsiszentgyörgyi református vártemplom.Márkó Laci / Wikimedia Commons CC BY NC-ND 3.0

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!