A szemtanú szerint egy dudáló autóval üldözték a Miskolcra betévedő medvét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Vasárnap írtunk mi is arról, hogy medvét észleltek éjjel Miskolcon. A Blikknek most megszólalt a fültanú, a 64 éves Bukor István, aki élete legfélelmetesebb pillanataként írta le az esetet. 

Mint mesélte, épp a birsalmát szedte lyukóvölgyi hétvégi háza kertjében, amikor a telek sarkához érve egy „borzalmas, rettenetes üvöltést” hallott. Rendkívül megijedt, biztos volt benne, hogy egy medve lehetett ott, ezért rohant az autójához, bepattant és menekült is. A polgárőrként is dolgozó férfi ezután hívta fel a segélyhívót. 

A lap szerint ugyanezzel a medvével találkozhatott a 19 éves egyetemista, Somody Máté, aki vasárnap éjjel fél egykor látta, hogy az utca túloldalán elszalad a medve, amit egy dudáló autó kergetett, és közben filmezték az esetet a kocsiból. Somody is előkapta a telefonját, és lefilmezte a történteket, majd felhívta apját, hogy mit csináljon, a férfi javasolta, hogy hívja a 112-t. 

A lapnak nyilatkozott a Bükki Nemzeti Park szakreferense is, aki szerint a medve főleg a tél közeledtével  a nyugalmat, az erdőt keresi, valószínűleg szeretne visszatérni az otthonába, hiszen nem a városi élet a természetes élőhelye. Amennyiben a szakemberek megtalálják az eltévedt, élelem után járó, kóborló állatot, megpróbálják az erdőbe visszaterelni.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó