A szemtanú szerint egy dudáló autóval üldözték a Miskolcra betévedő medvét

2020 október 20., kedd 4:29

Vasárnap írtunk mi is arról, hogy medvét észleltek éjjel Miskolcon. A Blikknek most megszólalt a fültanú, a 64 éves Bukor István, aki élete legfélelmetesebb pillanataként írta le az esetet.

Mint mesélte, épp a birsalmát szedte lyukóvölgyi hétvégi háza kertjében, amikor a telek sarkához érve egy „borzalmas, rettenetes üvöltést” hallott. Rendkívül megijedt, biztos volt benne, hogy egy medve lehetett ott, ezért rohant az autójához, bepattant és menekült is. A polgárőrként is dolgozó férfi ezután hívta fel a segélyhívót.

A lap szerint ugyanezzel a medvével találkozhatott a 19 éves egyetemista, Somody Máté, aki vasárnap éjjel fél egykor látta, hogy az utca túloldalán elszalad a medve, amit egy dudáló autó kergetett, és közben filmezték az esetet a kocsiból. Somody is előkapta a telefonját, és lefilmezte a történteket, majd felhívta apját, hogy mit csináljon, a férfi javasolta, hogy hívja a 112-t.

A lapnak nyilatkozott a Bükki Nemzeti Park szakreferense is, aki szerint a medve főleg a tél közeledtével a nyugalmat, az erdőt keresi, valószínűleg szeretne visszatérni az otthonába, hiszen nem a városi élet a természetes élőhelye. Amennyiben a szakemberek megtalálják az eltévedt, élelem után járó, kóborló állatot, megpróbálják az erdőbe visszaterelni.