Amerikaielnökválasztás2020
Trump
43%
232
Biden
57%
306

Az elnökválasztás után újra több hülyeség jöhet a Facebookra

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy Facebook-alkalmazottaknak tartott belső egyeztetésen Mark Zuckerberg, a cég vezetője azt mondta, hogy a közelgő amerikai elnökválasztás az oka annak, hogy az utóbbi időben a vállalat moderátorai keményebben léptek fel az összeesküvés-elméletekkel és a gyűlöletbeszéddel szemben. A találkozón készített hangfelvétel szerint Zuckerberg azt is mondta, hogy ha ez elnökválasztás békében lezajlik, akkor nem látja okát annak, hogy további, a tartalomáramlást korlátozó szabályokat alkalmazzanak.

Eddig több szakértő és politikus is azt hitte, hogy a Facebook végre hallgat a moderáció szigorítására felhívó hangokra, és nagyobb felelősséget vállal a felületén megjelenő tartalmakért, készülve egy esetleges demokrata választási győzelem esetén születő, efelé ható törvényre. A mostani találkozón felvett mondatai szerint azonban Zuckerbergnek nincsenek ilyen tervei, szerinte ugyanis a Facebook továbbra is a szabad véleménynyilvánítás lehető legszélesebb alkalmazásában érdekelt. (Bár a Facebook vezetői gyakran hivatkoznak erre, a moderációval inkább az a problémájuk, hogy az üzleti modelljük arra épül, hogy minél több tartalmat engedjenek terjedni, függetlenül attól, hogy az a tartalom igaz-e vagy nem vagy esetleg gyűlölködő-e.) (BuzzFeed)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó