Egy német öregúr paprikasprével fújta le azokat, akik nem tartották a járványvédelmi távolságot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy 71 éves német férfi úgy érezte, az emberek nem tartják vele szemben a megfelelő vírusvédelmi távolságot, ezért kényszerítőeszközhöz folyamodott: paprikasprével fújta le azokat, akik túl közel mentek hozzá. A férfi először egy csapat futót fújt le, majd biciklisekre támadt.

A biciklisek szerencsére baleset nélkül le tudtak szállni a kerékpárjaikról, és hívták is a rendőrséget.

Az elkövető azt mondta a kiérkező járőröknek, hogy ezen kívül nem tudott mit kitalálni, hogyan kényszeríthetné rá a többi embert, hogy tartsa be az előírt vírusvédelmi távolságot. A férfi ellen testi sértés és a közúti közlekedés megzavarása miatt indult eljárás, a rendőrség várja a futók jelentkezését, hogy a biciklisek mellett az ő vallomásukat is felvehesse.

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint a koronavírus-fertőzések számának leszorítása érdekében fontos az emberek közti, legalább 1,5 méteres távolság megtartása. (DW)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!