Egyik ellenzéki párt sem megy Hadházyékkal tüntetni a Kunigunda útra

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egyik ellenzéki párt sem vesz részt hivatalosan a Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs által meghirdetett blokádban, amelyet a politikusok az állami tévé székházához hirdettek a nemzeti ünnepre, október 23-ra - írja az atv.hu. A csatorna Híradója a DK-t, az MSZP-t, a Jobbikot, az LMP-t, a Momentumot és a Párbeszédet kérdezte, és mindegyik párt azt válaszolta, hogy nem vesznek részt a Hadházy által meghirdetett blokádban.

A többség a koronavírus-helyzetet jelölte meg indokként, de volt olyan ellenzéki párt is, amelyik inkább a Színház- és Filmművészeti Egyetemet elfoglaló diákok melletti tüntetésre koncentrál október 23-án.

Legutóbb 2018 végén, a rabszolgatörvény elfogadása idején volt nagyszabású tüntetés az MTVA Kunigunda úti székházánál, akkor ellenzéki képviselők be is jutottak az épületbe, de a független közmédiáról szóló követeléseiket nem tudták beolvastatni. Akkor minden ellenzéki párt részt vett az akcióban, ami az ellenzéki összefogás egyik megalapozója is volt.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!