Egyik ellenzéki párt sem megy Hadházyékkal tüntetni a Kunigunda útra

Egyik ellenzéki párt sem vesz részt hivatalosan a Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs által meghirdetett blokádban, amelyet a politikusok az állami tévé székházához hirdettek a nemzeti ünnepre, október 23-ra - írja az atv.hu. A csatorna Híradója a DK-t, az MSZP-t, a Jobbikot, az LMP-t, a Momentumot és a Párbeszédet kérdezte, és mindegyik párt azt válaszolta, hogy nem vesznek részt a Hadházy által meghirdetett blokádban.

A többség a koronavírus-helyzetet jelölte meg indokként, de volt olyan ellenzéki párt is, amelyik inkább a Színház- és Filmművészeti Egyetemet elfoglaló diákok melletti tüntetésre koncentrál október 23-án.

Legutóbb 2018 végén, a rabszolgatörvény elfogadása idején volt nagyszabású tüntetés az MTVA Kunigunda úti székházánál, akkor ellenzéki képviselők be is jutottak az épületbe, de a független közmédiáról szóló követeléseiket nem tudták beolvastatni. Akkor minden ellenzéki párt részt vett az akcióban, ami az ellenzéki összefogás egyik megalapozója is volt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.