Egymilliárd forint plusz pénz a külügy űrprogramjára

gazdaság
2020 október 21., 04:15

Egy keddi határozatával 132 milliárd forintot csoportosított át a kormány a koronavírus miatt létrehozott gazdaságvédelmi alapból a költségvetés más soraira, írja a Portfolio. Összesen eddig több mint 2000 milliárd forintot költöttek el az eredetileg 923 milliárdos keretösszeggel indult alapból.

A 132 milliárd legnagyobb része, 115 milliárd a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez került. Pontosabban a „joggyakorlása alá tartozó társaságok tőkeemelése, pótbefizetése jogcímcsoportban” beruházásokra jut majd.

Tízmilliárdot kap az Innovációs és Technológiai Minisztérium tőkeemelésre, és 5,5 milliárd jut kerékpáros fejlesztésre.

A Központi Maradványelszámolási Alapból kétmilliárd jut a Belügyminisztériumnak infokommunikációs szolgáltatásokra, és 980 millió az Emminek szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások fejlesztési támogatására.

Az általános költségvetési tartalékból 2,4 milliárd forintot csoportosítottak át az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. támogatására.

Egy másik átcsoportosítás miatt pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium egymilliárdot kapott űrtevékenységgel kapcsolatos feladatokra.