Egymilliárd forint plusz pénz a külügy űrprogramjára

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy keddi határozatával 132 milliárd forintot csoportosított át a kormány a koronavírus miatt létrehozott gazdaságvédelmi alapból a költségvetés más soraira, írja a Portfolio. Összesen eddig több mint 2000 milliárd forintot költöttek el az eredetileg 923 milliárdos keretösszeggel indult alapból.

A 132 milliárd legnagyobb része, 115 milliárd a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez került. Pontosabban a „joggyakorlása alá tartozó társaságok tőkeemelése, pótbefizetése jogcímcsoportban” beruházásokra jut majd.

Tízmilliárdot kap az Innovációs és Technológiai Minisztérium tőkeemelésre, és 5,5 milliárd jut kerékpáros fejlesztésre.

A Központi Maradványelszámolási Alapból kétmilliárd jut a Belügyminisztériumnak infokommunikációs szolgáltatásokra, és 980 millió az Emminek szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások fejlesztési támogatására.

Az általános költségvetési tartalékból 2,4 milliárd forintot csoportosítottak át az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. támogatására.

Egy másik átcsoportosítás miatt pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium egymilliárdot kapott űrtevékenységgel kapcsolatos feladatokra. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!