Két és fél év börtönt kér a zalai ügyészség Töröcskei Istvánra

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kiengedték a börtönből a Széchenyi Bank egykori, hatmilliárd forintos hűtlen kezeléssel gyanúsított vezetőit - írja a 24.hu.  Töröcskei István és felesége, illetve a harmadik, letartóztatásban lévő társuk így bűnügyi felügyelet alá került. 

A nyomozó ügyészek közben újabb helyszíneken tartottak akciót - az újabb gyanúsítottakkal együtt már összesen 26 gyanúsított van.

Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Eközben kitűzték Töröcskeinek a zalai Széchenyi István Hitelszövetkezethez kapcsolódó ügyében az előkészítő ülés időpontját, írja a 24. (Ez egy másik, a Széchenyi Bankkal nem összefüggő ügy.)

A Zala Megyei Főügyészség két és fél év letöltendő börtönbüntetést kért az ügy első- és másodrendű vádlottjára is 

különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. 

Egyikük Töröcskei a 24.hu cikke szerint.

Töröcskei korábban az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója volt. Erről a posztjáról 2015-ben mondott le, miután a Magyar Nemzeti Bank bevonta a Széchenyi Bank működési engedélyét. (24.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó