Két és fél év börtönt kér a zalai ügyészség Töröcskei Istvánra

Kiengedték a börtönből a Széchenyi Bank egykori, hatmilliárd forintos hűtlen kezeléssel gyanúsított vezetőit - írja a 24.hu.  Töröcskei István és felesége, illetve a harmadik, letartóztatásban lévő társuk így bűnügyi felügyelet alá került. 

A nyomozó ügyészek közben újabb helyszíneken tartottak akciót - az újabb gyanúsítottakkal együtt már összesen 26 gyanúsított van.

Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Eközben kitűzték Töröcskeinek a zalai Széchenyi István Hitelszövetkezethez kapcsolódó ügyében az előkészítő ülés időpontját, írja a 24. (Ez egy másik, a Széchenyi Bankkal nem összefüggő ügy.)

A Zala Megyei Főügyészség két és fél év letöltendő börtönbüntetést kért az ügy első- és másodrendű vádlottjára is 

különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt. 

Egyikük Töröcskei a 24.hu cikke szerint.

Töröcskei korábban az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója volt. Erről a posztjáról 2015-ben mondott le, miután a Magyar Nemzeti Bank bevonta a Széchenyi Bank működési engedélyét. (24.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó