Vádat emeltek Töröcskei István ellen

A Zala Megyei Főügyészség vádat emelt a felszámolás alatt álló Széchenyi István Hitelszövetkezet igazgatóságának és cenzúrabizottságának volt elnökei és tagjai, köztük Töröcskei István üzletember ellen, írja a 24.hu.

Az ügyészség közlése alapján az ügynek nyolc vádlottja van, akik a vádirat szerint 2012-ben és 2013-ban a hitelkihelyezésekkel kapcsolatban megszegték vagyonkezelői kötelezettségüket és 500 millió forintot meghaladó vagyoni hátrányt okoztak. A társaság pénzügyi beszámolói szerint ezekben az években Töröcskei volt a  hitelszövetkezet igazgatósági elnöke.

Töröcskei István, az Államadósság Kezelõ Központ vezetőjeként 2013-banFotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Ez nem függ össze a Széchenyi Bank-üggyel, ami miatt júniusban letartóztatták Töröcskeit és feleségét. Abban az ügyben bűnszervezetben elkövetett hatmilliárd forintos károkozással gyanúsítják Töröcskeit és társait.

Töröcskei korábban az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója volt. Erről a posztjáról 2015-ben mondott le, miután a Magyar Nemzeti Bank bevonta a Széchenyi Bank működési engedélyét. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó