Pokolgépes merényletben halt meg Damaszkusz főmuftija

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Pokolgépes merénylet végzett Sejk Mohammed Adnán al-Afjúnival, Damaszkusz tartomány szunnita főmuftijával - közölte a SANA szíriai hírügynökség csütörtökön, terrorcselekménynek nevezve a történteket.

Értesülésük szerint a robbanószerkezetet a főmufti kocsijában rejtették el. Afjúni Bassár el-Aszad szíriai elnök közeli szövetségesének számított.

A szíriai polgárháború eseményeit helyi aktivistahálózat útján nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) emigráns szervezet szerint a főmufti kulcsszerepet játszott a damaszkuszi vezetés és a lázadók közötti fegyvernyugvási egyezmények létrejöttében Damaszkusz tartományban az utóbbi években.

A vallási ügyek minisztériuma közleményében ismert hitszónokként és a szélsőségesek elleni harcosként méltatta a főmuftit. A merénylet Damaszkusz északnyugati külvárosában, Kudszijában történt.

A 2011 óta tomboló szíriai polgárháború több mint 380 ezer ember életét követelte eddig. A lázadók és kormányerők konfliktusa pusztító háborúvá alakult, amelybe terrorszervezetek és külföldi hatalmak is beavatkoztak.

(via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!