Fél év börtönt is kaphat a Real Madrid játékosa, amiért megszegte a karanténszabályokat

Akár hat hónapos börtönbüntetést is kaphat a karanténszabályok megsértése miatt Luka Jovic, a Real Madrid labdarúgója.  A 22 éves focista a koronavírus-járvány kitörésekor márciusban hazautazott, az akkori szabályok szerint 14 napot karanténban kellett volna töltenie, de fényképek jelentek meg róla, ahogy részt vett barátnője születésnapi buliján.

A szerb ügyészség pénteki állásfoglalása szerint az ügy azért kerül bíróság elé, mert a csatár visszautasította azt az ajánlatot, hogy 30 ezer eurót fordítson humanitárius célokra, cserébe ejtik a vádat ellene. Jovic azzal védekezik, hogy nem tájékoztatták a karanténszabályokról, ezen kívül Spanyolországban és Szerbiában is negatív lett a tesztje. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.