Fél év börtönt is kaphat a Real Madrid játékosa, amiért megszegte a karanténszabályokat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Akár hat hónapos börtönbüntetést is kaphat a karanténszabályok megsértése miatt Luka Jovic, a Real Madrid labdarúgója.  A 22 éves focista a koronavírus-járvány kitörésekor márciusban hazautazott, az akkori szabályok szerint 14 napot karanténban kellett volna töltenie, de fényképek jelentek meg róla, ahogy részt vett barátnője születésnapi buliján.

A szerb ügyészség pénteki állásfoglalása szerint az ügy azért kerül bíróság elé, mert a csatár visszautasította azt az ajánlatot, hogy 30 ezer eurót fordítson humanitárius célokra, cserébe ejtik a vádat ellene. Jovic azzal védekezik, hogy nem tájékoztatták a karanténszabályokról, ezen kívül Spanyolországban és Szerbiában is negatív lett a tesztje. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!