Elpusztult a szadai szafaripark két elefántja, Mambo és Betty

A német Bild írta meg, hogy elpusztult a Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó szadai szafaripark (Safari Park Szada) két elefántja, a 37 éves Mambo és a 35 éves Betty.

A Blikk azt írja, hogy René Casselly, a cirkuszfamília tagja szerdán a Facebookra írta ki, hogy: „Megtört szívvel közöljük, hogy Mambo és Betty elhunyt. Tonga életét háromnapos küzdelem után sikerült megmentenünk. Még mindig nem tiszta, mi volt az állatok halálnak oka, amint több információm lesz erről, közölni fogom. Fáj a szívem, életem részei voltak ezek az állatok, többek voltak elefántoknál, családtagok voltak. Az egész család összetört. Szavakkal leírhatatlan tragédia, történt, kérjük mindenki megértését, hogy nem közöltük már korábban a hírt, de nem volt erőnk hozzá. Szívemben mindig élni fogtok, RIP Mambo & Betty.”

A hírt eredetileg állatvédők hozták nyilvánosságra, szerintük az állatok már jóval korábban, nyár végén pusztultak el. Daniela Freyer, a „Pro Wildlife” állatjóléti szervezet társalapítója azt mondta a Bildnek, hogy egy fellépés után, egy kamionban pusztultak el az állatok.

René Casselly Jr. ezt tagadta, szerinte az elefántokat egy speciális szállítójárművön vitték vissza a parkba, majd bekísérték őket az istállóba, másnapra reggel holtan találták a két állatot.

Merrylu Casselly német artista és ifjabb Richer József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója esküvőjük után a Mambo nevű elefánttal a Szent István-bazilika előtt 2016. február 14-én.Fotó: Marjai János/MTI

Boncolás nem volt, az állatorvosok nem tudták megállapítani a halál okát, az elefántokat a park területén temették el. (Blikk)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.