Lebomlott holttesteket találtak egy konténerben, ami júliusban indult Szerbiából Paraguayba

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A paraguayi hatóságok hét bomló holtttestet találtak egy műtrágyát szállító konténerben, amit július 21-én indítottak útnak Szerbiából. A szállítmány áthaladt Horvátországon, Egyiptomon, Spanyolországon, mire Paraguayba érkezett. A hatóságok szerint az áldozatot papírok nélküli bevándorlók lehettek, akik így akartak Horvátországba jutni. 

Fotó: DANIEL DUARTE/AFP

A holttesteket egy mezőgazdasági cég munkatársai fedezték fel. A maradványokat megvizsgáló törvényszéki orvos szerint hárman Marokkóból származtak, az egyikük pedig Egyiptomból. A halálukat fulladás okozhatta. Az orvos szerint a náluk lévő keksz és víz legfeljebb 72 órára lehetett elég. 

A konténerben az áldozatok mellett találtak egy szerbiai taxiszámlát és egy telefonkártyát is. Mivel a műtrágya gyorsítja a bomlást, ezért szinte csak csontokat és hajcsomókat találtak. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!