Az amerikai külügyminiszter telefonon kérte Lukasenkától, hogy engedje szabadon a politikai foglyokat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Telefonon beszélt egymással Mike Pompeo amerikai külügyminiszter és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, közölte az amerikai külügyminisztérium szombat este. Pompeo a közlemény szerint felszólította Lukasenkát, hogy azonnal engedjék szabadon Vitali Skljarov politikai tanácsadót, aki amerikai állampolgár. A tárca azt is tudatta, a miniszter értésre adta, hogy Washington támogatja a fehérorosz nép demokratikus törekvéseit, de további részleteket nem közöltek.

A belarusz állami média megerősítette a telefonhívás tényét, illetve azt, hogy Lukasenka közölte Pompeóval, hogy Minszk és Moszkva közösen fog válaszolni a külső fenyegetésekre.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!