Ha köhög, prüszköl, legyen szíves ne menjen közösségbe

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ne menjen közösségbe az, akinek légúti tünetei vannak, kérte az embereket az M1-nek nyilatkozva Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője. Galgóczi szerint ez a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt fontos, mert bár késő ősszel mindenféle légúti betegségek előfordulhatnak, az elővigyázatosságból még nem lett baj.

Galgóczi is elmondta, hogy ősztől tavaszig a körülmények kifejezetten kedveznek a légúti fertőzéseknek, ezért fontos a friss zöldségek, gyümölcsök, valamint a D- és C-vitamin fogyasztása. Emellett kiemelten fontos a járványügyi higiéniás szabályok betartása, a maszkviselés, a távolságtartás és a kézmosás. Az osztályvezető emellett azt kérte, hogy lehetőleg mindenki kerülje a tömegrendezvényeket és azokat a helyeket, ahol a távolságtartás nem oldható meg. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!