Koronavírus-számok Magyarországon 12.01.
Elhunytak + 154 Σ 4 977
Kórházban + 150 Σ 7 884
Fertőzöttek + 3 951 Σ 221 073
Tesztek + 5 758 Σ 1 653 780

Koronavírus: Rekordszámú teszttel rekordszámú új fertőzöttet találtak

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

  • Soha nem végeztek ennyi tesztet, mint most (18932)
  • Soha nem találtak annyi új fertőzöttet, mint most (3149)
  • És mégis, a nagyon sok teszten belül rekordmagas a pozitív vizsgálatok arénya (16,6 százalék), ami azt mutatja, hogy nagyon kiterjedt lehet a járvány Magyarországon

Újabb 35 halálos áldozata van a járványnak, ezzel összesen 1425 főre emelkedett az elhunytak száma - derül ki a koronavirus.gov.hu napi jelentéséből. Az áldozatok között nemcsak idősek van. Elhunyt egy 32 éves nő (egyéb betegségnél tüdőgyulladás, idült obstruktív tüdőbetegség, szkizofrénia van feltüntetve), egy 46 éves férfi (magas vérnyomás, szívizom elégtelenség, cukorbetegség, pangásos szívelégtelenség, krónikus veseelégtelenség), egy 49 éves nő (magas vérnyomás, cukorbetegség, elhízás) és egy 55 éves férfi is, akinek nem volt semmilye alapbetegsége. 

Egyetlen nap alatt 204-gyel nőtt a kórházban kezeltek koronás betegek száma (2449 fő), és 16-tal többen vannak lélegeztetőn (205 koronás beteg)

Kivételesen érdekes a tesztek száma is, ugyanis soha ennyi tesztet (18932) nem végeztek még egyetlen nap alatt. 

A rekordszámú teszttel pedig rekordsok, 3149 új fertőzöttet találtak.

Ami igazán meglepő, és mutatja a járvány tombolását, hogy hiába végeztek minden korábbinál sokkal több tesztet, ezeken belül a pozitív tesztek száma soha nem volt ilyen magas, több mint 16 százalék. Vagyis sokkal, de sokkal többet kellene mérni, hogy felderíthető legyen a járvány igazi mértéke. (A WHO ajánlás szerint 5 százalék alatt kellene ehhez tartani a pozitív tesztek arányát.)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!