Koronavírus: Rekordszámú teszttel rekordszámú új fertőzöttet találtak

járvány
2020 október 25., 08:49
  • Soha nem végeztek ennyi tesztet, mint most (18932)
  • Soha nem találtak annyi új fertőzöttet, mint most (3149)
  • És mégis, a nagyon sok teszten belül rekordmagas a pozitív vizsgálatok arénya (16,6 százalék), ami azt mutatja, hogy nagyon kiterjedt lehet a járvány Magyarországon

Újabb 35 halálos áldozata van a járványnak, ezzel összesen 1425 főre emelkedett az elhunytak száma - derül ki a koronavirus.gov.hu napi jelentéséből. Az áldozatok között nemcsak idősek van. Elhunyt egy 32 éves nő (egyéb betegségnél tüdőgyulladás, idült obstruktív tüdőbetegség, szkizofrénia van feltüntetve), egy 46 éves férfi (magas vérnyomás, szívizom elégtelenség, cukorbetegség, pangásos szívelégtelenség, krónikus veseelégtelenség), egy 49 éves nő (magas vérnyomás, cukorbetegség, elhízás) és egy 55 éves férfi is, akinek nem volt semmilye alapbetegsége.

link Forrás

Egyetlen nap alatt 204-gyel nőtt a kórházban kezeltek koronás betegek száma (2449 fő), és 16-tal többen vannak lélegeztetőn (205 koronás beteg)

link Forrás

Kivételesen érdekes a tesztek száma is, ugyanis soha ennyi tesztet (18932) nem végeztek még egyetlen nap alatt.

link Forrás

A rekordszámú teszttel pedig rekordsok, 3149 új fertőzöttet találtak.

link Forrás

Ami igazán meglepő, és mutatja a járvány tombolását, hogy hiába végeztek minden korábbinál sokkal több tesztet, ezeken belül a pozitív tesztek száma soha nem volt ilyen magas, több mint 16 százalék. Vagyis sokkal, de sokkal többet kellene mérni, hogy felderíthető legyen a járvány igazi mértéke. (A WHO ajánlás szerint 5 százalék alatt kellene ehhez tartani a pozitív tesztek arányát.)

link Forrás