Az Instragram megváltoztatta a meztelenséggel kapcsolatos szabályzatát egy fekete nő kampánya miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Instagram szabályzata szerdán megváltozik, ezentúl szabad majd olyan képeket posztolni, amin a emberek a mellüket kezükkel, karjukkal eltakarva szerepelnek.

A változtatás egy Nagy-Britanniában élő fekete plus size modell, Nyome Nicholas-Williams kampányának az eredménye.

A történet júliusban kezdődött, amikor Nyome egy olyan fotót posztolt magáról a közösségi oldalra, amin félmeztelenül öleli át a testét, és a karjával takarja a melleit. Sok felhasználó posztol magáról hasonló képeket, a póz az önelfogadást, a test szeretetét hivatott jelképezni. Nyome fotóját viszont leszedte az Instagram, mivel indoklás szerint az sérti a platform meztelenséggel és pornográfiával kapcsolatos szabályzatát.

Az eset útjára indította az #IWantToSeeNyome kampányt, ami azt hangsúlyozta, hogy míg a vékony, fehér nőket félmeztelenül, mellüket karjukkal takarva ábrázoló fotókat nem törli az Instagram, hasonló pózokban lefotózott fekete nők képeit sokszor szabályellenesnek ítéli a platform.

A kampányt Nyome, a fotósorozatot készítő Alexandra Cameron és Gina Martin aktivista indították, és el is érték az Instagramnál, hogy ez megváltozzon, és hasonlóan legyenek kezelve ezek a típusú képek a modell bőrszínétől és testalkatától függetlenül.

Nehéz és stresszes pár hónap telt el azóta, hogy a Nyoméval készített fotóimat leszedték, látszólag minden ok nélkül - mesélte Cameron. Azt mondta, nagyon pozitív volt számára, hogy közvetlenül meg tudták vitatni az Instagrammal, hogy miért kerültek le a képek, és hogyan kerülhető el, hogy ez másokkal is megtörténjen.

(via Mashable)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!