Betartotta a 30-as korlátozást, a mögötte haladó nő úgy bedühödött, hogy a szabályos autós a feje tetején végezte az árokban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy életre megtanulhatta egy kaposvári autós, hogy mennyire érdemes betartani a sebességkorlátozást, ha egy ideggyenge halad mögöttünk. 

A vétlen sofőr tragikus vétsége az volt, hogy egy olyan kaposvári útszakaszon, a városból kifelé tartva, valamivel a lakott terület vége tábla előtt, ahol 30 kilométer per órás korlátozó tábla volt kitéve, ténylegesen harminccal haladt. Mint utóbb kiderült, ez nem igazán tetszett a mögötte araszolónak. Aki annyira dühös lett a szabálykövetés láttán, hogy miután végül sikerült megelőznie a bűnöst, nem ment a dolgára, pedig már az országúton jártak a városon kívül, hanem meg akarta leckéztetni, méghozzá azzal, hogy satuféket nyom előtte. 

Ráadásul nem is egyszer próbálkozott az életveszélyes bunkósággal, hanem háromszor. A vétlen autós harmadjára olyan hirtelen vészfékezésre kényszerült, hogy lesodródott az útról, és menetiránnyal szembe felborult.

A sofőr szerencséjére nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett csak. És abban is szerencséje volt, hogy haladt mögötte egy másik autós, aki értesítette a hatóságokat. Merthogy a tettes, egy 42 éves nő, meg sem állt, hanem a sikeres közlekedéspedagógiai akciója után segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést és járművezetéstől eltiltást kért a vádlottra.


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!