Drámai állapotba került a vírustól Csepel 39 éves fideszes polgármestere, megírta, milyen érzés

Egészségügy
2020 október 26., 07:52

“Jelenleg azért vagyok jobban, mert kapok levegőt. Aki ezt nem élte át, az nem is nagyon tudja elképzelni, milyen érzés”

- írja friss Facebook-posztjában Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, részletes, igen megrázó leírást adva arról, hogy mi történt vele azóta, hogy a múlt hét keddjén, október 20-án szintén egy posztban bejelentette, hogy koronavírus-fertőzött.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere oxigénnel lábadozik.
photo_camera Borbély Lénárd friss kórházi szelfije.

A politikus friss bejegyzésében felidézi, hogy a bejelentése óta folyamatosan romlott az állapota, egészen addig, hogy szombaton este már “alig tudott levegőt venni”, de annyira nem, hogy “már a beszéd sem nagyon ment”. Ekkor hívtak mentőt és került kórházba.

“Itt kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladást kaptam, az immunrendszerem összeomlott, és a véroxigén szintem folyamatosan csökken. Ezért jelenleg oxigénnel segítenek, de ezek a napok meghatározóak, hogy javulok-e, és hogyan tovább”

- írja Borbély.

A polgármester, aki 39 éves, a bejegyzése szerint minden hétköznap és sokszor hétvégén is sportol, vitaminokat szed és nem említi, hogy lenne bármi alapbetegsége, most szteroidos gyógyszert, antibiotikumot és egy további gyógyszeres kezelést kap.

Borbély arra kér mindenkit, hogy “tartson be minden kormányzati óvintézkedést, leginkább a saját érdekében. Kerüljék el a zsúfolt helyeket, a testi kontaktust, ne menjenek tömegbe. Hordjunk maszkot és tartsunk távolságot. A személyes példám jól megmutatja, hogy a koronavírus nem válogat és főleg azt, hogy nagyon alattomos.”

Borbély, amikor 20-án bejelentette, hogy beteg, azt írta, hogy “Amit tudtam, megtettem, hogy megelőzzem a fertőzést, de mégis megkaptam.” Ám egy két héttel azelőtti bejegyzéséből az is kiderült, hogy október 3-án maszk és távolságtartás nélkül vett részt a Csepeli Horgász Egyesület Választmánya által megrendezett Támogatói Napon a Hollandi úton. Pedig akkor volt a járvány addigi második leghalálosabb hete.