Eltérítettek egy olajszállító hajót a La Manche csatornán

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Eltérítettek egy olajszállító hajót a La Manche csatornán, ezért vasárnap este egy akcióban a brit védelmi minisztérium katonái behatoltak a hajóba.

Az első hírek szerint a Nave Andromeda névre keresztelt hajón hét embert vettek őrizetbe, de a 22 fős legénység tagjait épségben találták. Az eltérítők szóban fenyegették a hajó legénységét, akik az utasításaiknak megfelelően cselekedtek. Az eltérítők valószínűleg nigériai állampolgárok, akik menedékkérelmet akartak szereznie az Egyesült Királyságban. 

A 228 méter hosszúságú, Libériában bejegyzett hajó a nigériai Lagosból indult útnak október 6-án, és vasárnap reggel tízkor kellett volna megérkeznie Southamptonba. A rendőrségnek ekkor tűnt fel, hogy valami baj lehet a hajóval, ugyanis az Southampton helyett a White-szigettől délre volt.

A mentésben részt vett a Tengerészet és Parti Őrség valamint a Határőség is. Az akció során a hajó felett helikopterek köröztek, és a hajótól három mérföld szélességében lezárták a tengert. (CNN, BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!