Kézigránáttal robbantotta fel magát a zsaruk elől menekülő embercsempész

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hétfőn kora délután állították meg egy embercsempész autóját a soponi rendőrök a 85-ös főúton - írja a Magyar Nemzet. A sofőr szabályosan félreállt, viszont ahelyett, hogy kiszállt volna beszélni a rendőrökkel, utasaival együtt kiugrott az autóból és menekülni kezdett.

A rendőrök látták, hogy fegyver van nála - a jobb kezében egy maroklőfegyvert, a balban egy kézigránátot tartott -, ezért kellő, biztonságos távolságból követték a menekülőt, és próbálták felszólítani, hogy álljon meg. Figyelmeztető lövéseket is leadtak, de a férfi erre sem reagált.

Ekkor érkezett meg a rendőri erősítés, és elállták az embercsempész útját. A menekülő megállt, maga felé fordította pisztolyát, de nem lehet tudni, hogy lőtt is-e vele, mert a kezében tartott kézigránát felrobbant.

A robbanásban a férfi teste teljesen összeroncsolódott, így nem tudták azonosítani, az iratai is megsemmisültek. A rendőrség bűnügyi felderítői szerint magyar állampolgár lehetett, mert egy magyar rendszámú, magántulajdonban levő autóval közlekedett, a külföldi embercsempészek pedig legtöbbször bérelt vagy hazájukban honosított járművel járnak.

Az eset körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Nyomozó Ügyészsége a helyszínen vizsgálja. A Győr-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bevonásával kettős vizsgálat folyik, az öngyilkosság miatt elrendelt közigazgatási eljárás mellett embercsempészet bűntett és lőszerrel-lőfegyverrel való visszaélés bűntett miatt is nyomozást rendeltek el ismeretlen tettessel szemben.

Az embercsempész öt utasát a rendőrök a helyszín közelében elfogták.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!