Elérhetetlenné vált a Mi Hazánk Facebook-oldala

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Facebook közösségi elveinek megsértésére hivatkozva törölték a Mi Hazánk Mozgalom 80 ezer követővel rendelkező oldalát – jelentette be a párt.

A Mi Hazánk közleménye szerint előbb a párt 1956-os megemlékezésének eseményét törölték, mint tiltott dolgot, majd rövid időn belül az egész oldalt elérhetetlenné tették.

A kormánybarát szélsőjobboldali párt szerint „a külföldi tulajdonú Facebook politikai cenzúrája nemcsak antidemokratikus és elfogadhatatlan, de törvényellenes is”.

A Mi Hazánk szerint a Facebook nemzetbiztonsági kockázatot jelent, és többek közt az ehhez hasonló esetek miatt nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, ami a Facebookot kötelezné arra, hogy magyar állampolgárságú képviselőjük legyen hazánkban, így könnyebb lenne bíróság elé állítani itthon a céget.

Toroczkai László a pártja sályi tüntetésén februárban.Fotó: Botos Tamás/444

Tavaly törölték Toroczkai László pártelnök 207 ezer követős Facebook-oldalát is.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó