Orbán: Szorítunk Trump elnök újabb győzelméért

POLITIKA
2020 október 27., 13:12

Szorítunk Donald Trump amerikai elnök újabb győzelméért, és gratulálunk az új amerikai alkotmánybíró megválasztásához – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, amikor kitüntette David B. Cornsteint, az USA távozó budapesti nagykövetét.

A kormányfő a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést adományozta az amerikai diplomatának a budai várban.

Orbán Viktor azt mondta, Trump megválasztásával és Cornstein érkezésével minden megváltozott, Magyarország nyitottságot, őszinteséget és baráti közeledést érzett az Egyesült Államok részéről. A nagykövet munkájának köszönhetően a magyar-amerikai kapcsolatok ismét régi fényüket idézik – mondta.

photo_camera Fotó: Mark Wilson/Getty Images/AFP

Bő egy héttel az amerikai elnökválasztás előtt Trump elérte elnöksége eddigi legnagyobb sikerét: a Szenátus kizárólag republikánus szenátorok szavazataival, 52:48 arányban elfogadta Amy Coney Barrett jelölését az USA Legfelsőbb Bíróságába. Barrett a harmadik főbíró, akit Trump jelölhetett, a megválasztásával kétharmados többségbe kerültek a legfőbb amerikai bírói testületben a republikánusokhoz közel álló, konzervatív bírák. (via MTI)