Rákay Philip 100 millió forint osztalékot vehetett ki a tanácsadócégéből

Az mfor.hu ír arról, hogy rendkívül jól megy Rákay Philip tanácsadócégének: az egykori tévés műsorvezetőnek és a Fidesz-gyűlések egykori házigazdájának vállalatából 100 millió forintos osztalékot vettek ki idén. 

A 2017-ben alapított Norton Consulting Zrt. termelte ezt a rengeteg osztalékot, annak ellenére is, hogy a cég árbevétele és profitja csökkent: míg 2018-ban 818 millió forintos forgalomból 602 millió forint nyereség jött össze, addig tavaly 616 millió bevételre 417 millió forintos profit jutott. 

Mint a lap írja, a Norton Consulting a tulajdonosa annak a Tarányi Nonprofit Kft.-nek, melyről a nyáron derült ki, hogy megszerezte a badacsonytomaji Hegymagas ismert épületét, a Tarányi-présházat. Szintén ez a cég a tulajdonosa a RANOLDER VILLA 1864 Kft.-nek április óta. A Ranolder-villa korábban Tiborcz István portfóliójának része volt. A négyezer négyzetméteres telken álló épületet egykor a veszprémi püspök nyaralója volt. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó