Rákay Philip 100 millió forint osztalékot vehetett ki a tanácsadócégéből

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az mfor.hu ír arról, hogy rendkívül jól megy Rákay Philip tanácsadócégének: az egykori tévés műsorvezetőnek és a Fidesz-gyűlések egykori házigazdájának vállalatából 100 millió forintos osztalékot vettek ki idén. 

A 2017-ben alapított Norton Consulting Zrt. termelte ezt a rengeteg osztalékot, annak ellenére is, hogy a cég árbevétele és profitja csökkent: míg 2018-ban 818 millió forintos forgalomból 602 millió forint nyereség jött össze, addig tavaly 616 millió bevételre 417 millió forintos profit jutott. 

Mint a lap írja, a Norton Consulting a tulajdonosa annak a Tarányi Nonprofit Kft.-nek, melyről a nyáron derült ki, hogy megszerezte a badacsonytomaji Hegymagas ismert épületét, a Tarányi-présházat. Szintén ez a cég a tulajdonosa a RANOLDER VILLA 1864 Kft.-nek április óta. A Ranolder-villa korábban Tiborcz István portfóliójának része volt. A négyezer négyzetméteres telken álló épületet egykor a veszprémi püspök nyaralója volt. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó