Gorbacsov állítólag a Dallast okolta a Szovjetunió összeomlásáért

A Dallas című sorozat olyan vonzóan ábrázolta a fényűző nyugati életet, hogy a Szovjetunió összeomlásához is hozzájárulhatott. Ezt állítólag maga Mihail Gorbacsov, az ország utolsó elnöke mondta évekkel ezelőtt David Stewartnak, az Eurythmics tagjának. 

Larry Hagman, a sorozat egykori főszereplője 2010-benFotó: HERBERT PFARRHOFER/APA-PictureDesk via AFP

A zenész most egy podcastban idézte fel, hogy Gorbacsov meg volt róla győződve: egy-egy Dallas-epizódnak minden másnál nagyobb hatása lehetett. Nem mintha a Dallast a szovjet tévécsatornákon vetítették volna, legfeljebb videókazettákon terjesztették az emberek. 

A podcast itt hallgatható meg, 42 percnél van szó a Dallasról:

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.