Gorbacsov állítólag a Dallast okolta a Szovjetunió összeomlásáért

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Dallas című sorozat olyan vonzóan ábrázolta a fényűző nyugati életet, hogy a Szovjetunió összeomlásához is hozzájárulhatott. Ezt állítólag maga Mihail Gorbacsov, az ország utolsó elnöke mondta évekkel ezelőtt David Stewartnak, az Eurythmics tagjának. 

Larry Hagman, a sorozat egykori főszereplője 2010-benFotó: HERBERT PFARRHOFER/APA-PictureDesk via AFP

A zenész most egy podcastban idézte fel, hogy Gorbacsov meg volt róla győződve: egy-egy Dallas-epizódnak minden másnál nagyobb hatása lehetett. Nem mintha a Dallast a szovjet tévécsatornákon vetítették volna, legfeljebb videókazettákon terjesztették az emberek. 

A podcast itt hallgatható meg, 42 percnél van szó a Dallasról:

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!