Koronavírus-számok Magyarországon 11.25.
Elhunytak + 106 Σ 4 114
Kórházban + 120 Σ 7 718
Fertőzöttek + 3 806 Σ 185 687
Tesztek + 20 016 Σ 1 548 318

Már több mint háromezer koronás van kórházban

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

43 újabb áldozata van a járványnak, összesen már 1578-an haltak meg a covidban - derül ki a reggeli hivatalos számokból. 

A többségében idős áldozatok között van egy 36 éves férfi is. Nála az operatív törzs ezt tüntette fel alapbetegségként: vírusos tüdőgyulladás, légzési elégtelenség, végtagbénulás, alkoholfüggőség.

275-tel nőtt egy nap alatt a kórházban lévők covidosok száma, összesen már 3166 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 263-an vannak lélegeztetőgépen.

15 596 tesztről számoltak be, ez a korábbiakhoz képest viszonylag nagy szám. 

Hiába a viszonylag sok vizsgálat, ezeken belül továbbra is magas a pozitív tesztek aránya.

2291 új fertőzöttet találtak. Ez az adat, ami sajnos nem igazán mutatja meg, hogy mennyire súlyos a járványhelyzet. Ilyen szempontból a halálozásokra és a kórházban, lélegeztetőn lévők számára érdemesebb figyelni.

Az operatív törzs külön is nyilván tartja a budapesti és a vidéki áldozatok számát. A most jelentett 43 áldozatból 3 volt fővárosi, 40 vidéki. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!