Az eladó figyelmeztette a trafik kirablóját, hogy nincs rajta maszk

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A pénztárgép szalagját cserélte kedd délután az eladó a trafikban, amikor egy férfi lépett be az üzletbe. A nő - felnézve - figyelmeztette a vendéget, hogy nem visel maszkot, pedig az kötelező, a következő pillanatban azonban meglátta a kést az idegen jobb kezében - írja a police.hu.

A bolt kamerafelvételén látszik, hogy a férfi a plexi mögött a késével kezd hadonászni, az eladónő azonban nem adta át neki a pénzt. Az a rendőrségi beszámolóból derül ki, hogy a nő a hátsó ajtón megpróbált elmenekülni, ez némi dulakodás után végül sikerült is. Az eladó nem sérült meg. 

A rabló ezután elkezdte kiüríteni a kasszát, de jött egy vásárló, maszkban. Ő semmit sem érzékelve abból, hogy éppen rablás történik, kivett két üditőt a hűtőből, és letette a pultra. Kicsit később mintha leesett volna neki, hogy valami nem stimmel, de itt megszakad a felvétel. A rendőrök szerint a rabló egyszerűen elsétált a vásárló mellett. 

A maszk nélküli rablót - aligha meglepő - a gödöllői rendőrök szinte azonnal azonosították, és 6 órán belül el is fogták. A 23 éves bagi férfi 285 ezer forintot zsákmányolt. Ennek nagy részét a lakásán megtartott kutatás során a rendőrök megtalálták, a hiányzó összegből a férfi - elmondása szerint - tartozását rendezte.

Az őrizetbe vett férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság folytatja le, egyben kezdeményezik letartóztatását.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!