Letartóztatták a kínai férfit, aki bemindenezve szórta a pénzt a 30. emeletről

A dél-nyugati nagyvárosban, Csungkingban közlekedési káoszt okozott a férfi nagylelkűségi rohama - írja a Guardian.

A 29 éves kínai férfi 30. emeleti lakásából szórt ki a járókelők közé a tengernyi pénzt, a hatóságok szerint metamfetamin hatása alatt állt, és „transzszerű állapotban” volt. A helyi sajtó közzétette a férfi akciójáról készült videót, amit az október 17-ei incidens óta több mint 500 ezer alkalommal néztek meg.

A férfit végül őrizetbe vették, a rendőrség közleménye szerint nyomozás folyik ellene, és kezelést kap függőségére.

Hullik a pénz az emeletről.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.