Nem bírnak már a mentők a teszteléssel

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Népszava szerint hétfőn több mint nyolcezer, szerdán pedig újabb négy-ötezer közötti helyszínre nem értek oda mintát venni a mentők. A lap kérdésére az OMSZ kommunikációs igazgatója, Győrfi Pál lényegében elismerte a kapacitási gondokat. Mint írta: az elmúlt napokban jelentősen tovább nőtt az OMSZ-hoz beérkező mintavételi megrendelések száma.

Győrfi Pál azt mondta, az elmúlt hetekben már napi több mint 5 ezer helyszínre kérnek tesztelést, de vannak napok, amikor a mintavételi feladatok száma meghaladja a 12 ezret is. A mentők egyik mintabegyűjtője a Népszavának azt mondta: naponta átlagosan legfeljebb 5-6 ezer vizsgálatra van elég ember. Ezért is érnek ki olykor több nap múlva a PCR-tesztre várókhoz. 

Tegnap írtunk róla, hogy a tesztelési kapacitás bővítésére készülnek, ennek érdekében orvostanhallgatókat is bevonnak a munkába. 

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó