Nyolc és fél évet kaptak a magyar fesztiválon drogot áruló holland dílerek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Nógrád Megyei Főügyészség vádja alapján a Balassagyarmati Törvényszék kábítószer-kereskedelem bűntette miatt elsőfokon nyolc év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte és tíz évre kiutasította Magyarország területéről azt a két holland férfit, akik egy Nógrád megyei zenei fesztiválon kábítószert árusítottak.

A két férfi 2017 júliusában egy fesztiválra érkezett Nógrád megyébe azért, hogy kábítószereket árusítsanak az ott szórakozóknak.

A fesztivál területén rendőrök ellenőrizték őket. A pavilonjukat átvizsgálták, ennek során egy hátizsákból és övtáskából 

előre csomagolt és árjegyzékkel ellátott, nagy mennyiségű amfetamin, LSD és kannabisz került elő. 

Az autójukban talált bőröndből és egy válltáskából a rendőrök ugyancsak kábítószereket foglaltak le. A dílerektől levett vizeletmintából kiderült, hogy nemcsak árulták, de fogyasztották is a drogot.

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi indítvánnyal egyezően mindkét vádlottat jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért őket nyolc év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte, emellett tíz évre kiutasította őket az ország területéről. A bíróság a kábítószereket elkobozta, a vádlottakat pedig fejenként 56.169 Ft összegű vagyonelkobzás mellett összesen 2.843.069 Ft bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette. A vádlottak felmentésük érdekében fellebbeztek, így az ítélet nem emelkedett jogerőre, az eljárás másodfokon folytatódik tovább, a két holland férfi azonban továbbra is letartóztatásban maradt.

Idén két másik holland dílert is elítéltek, akik a Szigeten árultak rengeteg, tényleg rengeteg drogot, ők a tárgyalási jogukról lemondtak, és 5-5 évet kaptak.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó