Újra Parragh Lászlót választották meg a MKIK elnökévé

2020 október 29., csütörtök 11:43

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) csütörtöki küldöttgyűlésén a 127 küldött - nyílt szavazáson - ellenszavazat nélkül, 19 tartózkodás mellett ismét Parragh Lászlót választotta meg a köztestület elnökének, megbízatása a 2020-2024-es időszakra vonatkozik.

Parragh László, a kamara tevékenységéről tartott beszámolójában azt mondta, a köztestület az elmúlt években sokat tett azért, hogy a magyar gazdaság sikereket tudott elérni, a koronavírus miatt előállt helyzetben pedig javaslataival járul hozzá a válság kezeléséhez, a kilábaláshoz.

Parragh áprilisban, az első hullám idején az ATV riportere kérdésére, hogy mi lesz azokkal, akik kényszerszabadságon vannak, mert semmilyen munkájuk nem maradt, Parragh így válaszolt: „Most erre mit mondjak? Annyi ember ment tönkre az elmúlt napokban, és most is megy tönkre, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni”.

Parragh most arról beszélt, a kamara aktívan részt vesz a gazdaságfejlesztésben, a szakképzés, a felnőttképzés, a felsőoktatás alakításában, a külgazdasági tevékenyég erősítésében, a vállalati vitarendezésben, az európai uniós forrásokból finanszírozott projektek megvalósításában.

Parragh szerint a kamara fontos szerepet tölt be a szakképzésben, hozzájárult a duális képzés társadalmi és politikai elfogadtatásához. Működtetik az Ágazati Készség Tanácsokat, részt vettek az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) racionalizálásában.
Parragh László méltatta a Széchenyi-kártya programot is.

A küldöttek megválasztották az MKIK 40 tagú elnökségét és döntöttek az MKIK ellenőrző, valamint az etikai bizottságáról is.

(via MTI)