Két 34 éves áldozata is volt a járványnak az elmúlt 24 órában

Egészségügy
2020 október 30., 10:07

Péntek délelőtt közölték a hivatalos tájékoztató oldalon, hogy a járvány kitörése óta a legtöbben, 65 ember vesztette életét egy nap leforgása alatt a koronavírus következtében Magyarországon.

Délelőtt pedig felkerültek a részletes adatok is az áldozatokról a hivatalos oldalra. Ebből azt látni, hogy ugyan a vírus továbbra is elsősorban az idősebb korosztályra veszélyes, a 65 elhunyt átlagéletkora ugyanis 72,66 év volt, de szó nincs arról, hogy a fiatalokat ne érinthetné súlyosan a betegség.

A tájékoztató oldal adatai szerint ugyanis a vírusnak volt két 34 éves áldozata is, mindketten férfiak. Egyiküknél asztma és epilepszia van feltüntetve alapbetegségként, míg a másikuknál az szerepel, hogy jelenleg nincs adat, azaz a jelenlegi információk szerint nem tudni ismert betegségről a koronavírusos fertőzésen kívül.

A pénteken közölt adatokból azt látni, hogy a járvány egyelőre kontrollálatlanul tombol Magyarországon: egyetlen nap alatt 556 ember került kórházba, miközben az elvégzett tesztek közül minden ötödik lett pozitív. Ez az érték nagyon magasnak számít, a WHO ajánlása szerint 5 százalék alatt kéne lennie a pozitív teszteknek ahhoz, hogy ellenőrzés alá lehessen vonni a járványt.