Rekordszámú halálesetet jelentettek, egyetlen nap alatt 556-tal nőtt a kórházban lévők száma

járvány
2020 október 30., 06:50
  • Soha nem haltak meg annyian a járványban egy nap alatt, mint tegnap, 65-en
  • Ami még aggasztóbb, hogy egyetlen nap alatt 556-tal nőtt a kórházban lévő koronavírusos betegek száma
  • Minden ötödik teszt pozitív lett
  • Rekordot döntött az új fertőzöttek száma is
  • Orbán Viktor reggel arról beszélt, hogy nincs szükség további szigorításokra, csak be kell tartani az eddig szabályokat

Nagyon rossz adatokat közölt reggel az operatív törzs. Az elmúlt 24 órában 65 újabb áldozata volta járványnak. Ez új rekord, az eddigi 63 volt, az sem régen, még a keddi jelentésben.

link Forrás

Drámaian, egyetlen nap alatt 556-tal megugrott a kórházban kezeltek covidosok amúgy sem alacsony száma. Összesen 3753-an vannak kórházban a vírus miatt.

A lélegeztetőn lévők száma a csütörtöki adatok szerint még csökkent 255-re, most viszont már 267-en szorulnak lélegeztetőre.

link Forrás

A tesztek száma 15 638. Ez több, mint a múlt heti átlag, de még mindig nagyon kevés.

link Forrás

Mert az elvégzett vizsgálatokon belül a pozitív tesztek száma 21 százalék. Ez a WHO-ajánlást messze meghaladóan magas szám, a világszervezet 5 százalék alatt látja úgy, hogy kontroll alatt van a járvány.

link Forrás

Lehetne akár fontos mutató is, hogy hány új fertőzött van, de a kevés teszt miatt nem ad pontos képet. Mindenesetre így is napi rekordot döntött, 3286 új koronás került a statisztikába. De a halottak száma és a kórházban lévőké fontosabb adat.

link Forrás