Online kérdőívben méri fel a Fővárosi Önkormányzat, hogy mihez kezdenének a Nagykörúttal a budapestiek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Online kérdőívben várja november 11-éig a budapestiek véleményét a Nagykörút jövőjéről a Fővárosi Önkormányzat, amely a válaszok alapján alakítja majd ki a Nagykörút megújítására vonatkozó koncepciót - közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken. A kérdőívet itt lehet elérni.

A tervezés későbbi fázisában - 2021 elején - a konkrét elképzelésekről is elmondhatják majd a budapestiek a véleményüket. A főváros a Nagykörút komplex megújítását tervezi, amelynek célja a körút megkopott vonzerejének és presztízsének, kellemes és karakteres hangulatának helyreállítása, egy élhető és élettel teli körút kialakítása, ahol egyszerre jó lakni, közlekedni, vásárolni, enni-inni, kikapcsolódni vagy épp boltot üzemeltetni

Részlet a fővárosi önkormányzat kérdőívébőlFotó: kozossegitervezes.budapest.hu

A Főpolgármesteri Hivatal közölte: 2021 tavaszának végére készül majd el a koncepció, amely megalapozza a fejlesztési munkákat. A szakmai és civil szervezetekkel közös szakmai workshop-sorozat is indul, hogy a tervezési folyamat konstruktív szakmai párbeszéd, „ötletelés és vita mentén új ötletekkel és impulzusokkal gazdagodjon”. A szakmai workshopokon való részvételre november 20-áig lehet jelentkezni. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!