Online kérdőívben méri fel a Fővárosi Önkormányzat, hogy mihez kezdenének a Nagykörúttal a budapestiek

Budapest
2020 október 30., 12:33

Online kérdőívben várja november 11-éig a budapestiek véleményét a Nagykörút jövőjéről a Fővárosi Önkormányzat, amely a válaszok alapján alakítja majd ki a Nagykörút megújítására vonatkozó koncepciót - közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken. A kérdőívet itt lehet elérni.

A tervezés későbbi fázisában - 2021 elején - a konkrét elképzelésekről is elmondhatják majd a budapestiek a véleményüket. A főváros a Nagykörút komplex megújítását tervezi, amelynek célja a körút megkopott vonzerejének és presztízsének, kellemes és karakteres hangulatának helyreállítása, egy élhető és élettel teli körút kialakítása, ahol egyszerre jó lakni, közlekedni, vásárolni, enni-inni, kikapcsolódni vagy épp boltot üzemeltetni

Részlet a kérdőívéből
photo_camera Részlet a fővárosi önkormányzat kérdőívéből Fotó: kozossegitervezes.budapest.hu

A Főpolgármesteri Hivatal közölte: 2021 tavaszának végére készül majd el a koncepció, amely megalapozza a fejlesztési munkákat. A szakmai és civil szervezetekkel közös szakmai workshop-sorozat is indul, hogy a tervezési folyamat konstruktív szakmai párbeszéd, „ötletelés és vita mentén új ötletekkel és impulzusokkal gazdagodjon”. A szakmai workshopokon való részvételre november 20-áig lehet jelentkezni. (MTI)