Koronavírus-számok Magyarországon Trendek
Elhunytak + 91 Σ 3 891
Fertőzöttek + 3 334 Σ 177 952
Gyógyultak + 424 Σ 43 339
Tesztek + 15 311 Σ 1 518 158

Koronavírus: újabb rekordot döntött az áldozatok száma, 69-en hunytak el egy nap alatt

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A kormányzati honlapon megjelent napi jelentés szerint 69-en hunytak el a járványban az elmúlt 24 órában. Ennyi áldozata korábban még nem volt egy nap alatt a vírusnak, bár az előző csúcs sem volt régen, pénteken 65-en hunytak el. Tavasz óta összesen 1819-en hunytak el a járványban.

Tovább emelkedik a kórházban kezelt covidosok (tegnap óta 157-tel) és a lélegeztetőn lévők száma is (26-tal). Összesen 4205-en szorulnak kórházi kezelésre, ez is rekord.  

Szintén rekordot döntött az elvégzett tesztek száma is (18600).

Ahogy arra számítani lehetett, ez azzal jár, hogy magas a regisztrált új fertőzöttek száma is. 3878 új fertőzött került be egy nap alatt a statisztikába, valamivel kevesebb, mint egy nappal korábban.

A több teszt ugyanakkor továbbra sem jelenti azt, hogy eleget tesztelünk. Az összes vizsgálaton belül a pozitívak aránya 21 százalék, vagyis minden ötödik teszt kimutatta a vírust. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!