A III. kerületi gimnázium igazgatója nem várta meg a minisztériumi engedélyt, inkább átállt a digitális oktatásra

oktatás
2020 november 02., 13:31

Bár vasárnapig nem kapta meg a hivatalos engedélyt III. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium, hogy áttérhessen a digitális oktatásra, de mivel az őszi szünet alatt már a tanárok tizedénél kimutatták a koronavírust, Berczelédi Zsolt igazgató úgy döntött, hétfőtől bezárja az iskolát.

A Telex szerint az igazgató már múlt hét szerdán felvette emiatt a kapcsolatot az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal, de az állami szervek a többlépcsős folyamatban vasárnapig sem tudták megmondani, mit kellene tenni. Vasárnap csak arról tájékoztatták, hogy saját hatáskörében nem dönthet a digitális munkarend bevezetéséről.

Ennek ellenére hétfőtől már digitális tanítás szerint tartják az órákat a gimnáziumban. A diákokat és a szülőket múlt pénteken tájékoztatták, hogy így készüljenek.Az igazgató a lapnak elmondta, hogy az újraindítás előtt felszabadítanak egy napot arra, hogy az összes diákot és dolgozót teszteljék az orvosként dolgozó szülők segítségével. Ehhez a gimnázium saját költségén és szülői támogatásokkal rendelt 650 darab tesztet.