Duna House: Éves összevetésben 7 százalékkal gyengült az ingatlanpiac októberben

Októberben 12 200 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, ami havi szinten 4 százalék, éves összevetésben 7 százalék csökkenést jelent a Duna House saját adatain alapuló becslése szerint.

Az idén eddig becsült közel 110 ezer tranzakció 15 százalékkal marad el a 2019-es első 10 havi adattól.

A csökkenést az elemzés szerint a ingatlanpiacot is érintő több kormányzati bejelentést övező várakozás okozta, de a bejelentések tartalma közép- és hosszútávon is pozitív hatással lesz az ingatlan- és a hitelpiacra egyaránt – áll a közleményben.

A Duna House közölte azt is, hogy a jelzáloghitel-piac a 3. negyedéves visszazárás után továbbra is kiegyensúlyozott képet mutat. A cég a piaci adatok alapján, szeptemberhez hasonlóan októberre is 75 milliárd forint lakáscélú jelzáloghitel volument becsül, ez az ingatlanpiaci tranzakciók arányával azonos csökkenés. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.