Felszedik a műfüvet az Andrássy úton

„A műfű korszak vége. Az Andrássy út világörökségi terület, ahol 2012-ben egy műfű terítés történt. Szerintünk az Andrássy út ettől sokkal többet érdemel. Ezért ma elkezdődött a műfű eltávolítása” – jelentette be Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze. A műfű felszedését Karácsony Gergely főpolgármester kezdte el.

Azt írta, a középső szakaszon a kipusztult kőriseket egy új, várostűrőbb fafajjal, az ausztrál ostorfával pótolják, az új fák öntözőzsákot kapnak, alattuk ideiglenesen árnyéki évelőkkel borítják a talajt.

Bardóczi szerint párhuzamosan zajlik a zöldsáv végleges tervezése, ami az áttaposás ellen is védi majd a fasort és a zöldsávot, és méltóbb lesz a világörökségi helyszínhez.

„A terveket számos hatósággal és közműcéggel szükséges egyeztetni, ez sok idő. De addig se nézhetjük tovább tétlenül, hogy a műfű alatt a meglévő fák gyökerei is berohadjanak” – írta.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.