Felszedik a műfüvet az Andrássy úton

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„A műfű korszak vége. Az Andrássy út világörökségi terület, ahol 2012-ben egy műfű terítés történt. Szerintünk az Andrássy út ettől sokkal többet érdemel. Ezért ma elkezdődött a műfű eltávolítása” – jelentette be Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze. A műfű felszedését Karácsony Gergely főpolgármester kezdte el.

Azt írta, a középső szakaszon a kipusztult kőriseket egy új, várostűrőbb fafajjal, az ausztrál ostorfával pótolják, az új fák öntözőzsákot kapnak, alattuk ideiglenesen árnyéki évelőkkel borítják a talajt.

Bardóczi szerint párhuzamosan zajlik a zöldsáv végleges tervezése, ami az áttaposás ellen is védi majd a fasort és a zöldsávot, és méltóbb lesz a világörökségi helyszínhez.

„A terveket számos hatósággal és közműcéggel szükséges egyeztetni, ez sok idő. De addig se nézhetjük tovább tétlenül, hogy a műfű alatt a meglévő fák gyökerei is berohadjanak” – írta.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!