A Twitter és a Facebook megcímkézi Trump szavazatszámlálós posztjait

Külpolitika
2020 november 03., 06:42

Miután Donald Trump ismét arról írt, hogy a választás napja utáni szavazatszámlálás kiterjedt csalásokhoz és utcai erőszakhoz vezet, a két szolgáltató úgy döntött, hogy ellenőrizetlen információra figyelmeztető jelzést biggyeszt az elnök érintett posztjaira.

photo_camera Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Trump a Facebook-on és a Twitteren is azután posztolt, hogy a Legfelsőbb Bíróság hétfői döntése lehetővé tette, hogy a csatatérállam Pennsylvaniában a határidőt kitolva dolgozzák fel a beérkező levélszavazatokat. "Valamit tenni kell! - riogatott Trump.

link Forrás

A Twitter egy címkét tett Trump posztjára, mely szerint annak tartalma vitatható, és félrevezető lehet.

A Facebook hasonló megjegyzést fűzött Trump poszjához: "A személyes és a levélszavazásnak az USA-ban hosszú, megbízható múltja van, a választási csalás rendkívül ritka, bármilyen módon szavaz is az ember."

Pennsylvania különösen fontos Donald Trumpnak, ha itt veszít, szinte biztos, hogy Joe Biden nyeri a választást. A szavazatszámlálás meghosszabbítása a demokratáknak kedvez, a republikánusok minden eszközzel igyekeznek azt akadályozni. Trump vesszőparipájára, a kiterjedt választási csalás veszélyére semmilyen bizonyíték nincs.

Közben a közösségi médiaszolgáltatók egyre nagyobb politikai nyomás alatt vannak: a republikánusok szerint elfogultak velük szemben, a demokraták viszont úgy vélik, nem tesznek eleget az álhírek és a gyűlöletbeszéd terjedése ellen. (Forbes)