Két héten belül másodszor bukott le ugyanaz a hajó több tonna kokainnal

Elég nagy fogása volt a spanyol rendőrségnek, amikor a Kanári-szigetek mellett megállították az  Unispirit nevű teherhajót, a fedélzeten ugyanis 1,2 tonna kokaint találtak. Az esetet még érdekesebbé teszi, hogy ez a hajó két héttel korábban már lebukott egyszer kokainnal Brazíliában.

Az Unispirit hivatalosan a brazíliai São Sebastião kikötőjéből szállított kukoricát Cádizba, egy megállóval Gran Canarián. Csakhogy a brazil hatóságok a rakodásra váró kukoricás zsákokban 1,5 tonna kokaint találtak. 

A hajó ezután olyan amilyen gyorsan csak lehet, elhagyta a brazil kikötőt, mielőtt a hajóba már fölpakolt rakományt is megvizsgálhatták volna az ottani rendőrök. Akik ezért szóltak a spanyol kollégáknak, hogy érdemes lenne szétnézni majd a hajón. A hajón aztán még 12 zsákban, 3,5 tonna kukorica között összesen 1,210 tonna kokainra leltek. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.