Két héten belül másodszor bukott le ugyanaz a hajó több tonna kokainnal

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Elég nagy fogása volt a spanyol rendőrségnek, amikor a Kanári-szigetek mellett megállították az  Unispirit nevű teherhajót, a fedélzeten ugyanis 1,2 tonna kokaint találtak. Az esetet még érdekesebbé teszi, hogy ez a hajó két héttel korábban már lebukott egyszer kokainnal Brazíliában.

Az Unispirit hivatalosan a brazíliai São Sebastião kikötőjéből szállított kukoricát Cádizba, egy megállóval Gran Canarián. Csakhogy a brazil hatóságok a rakodásra váró kukoricás zsákokban 1,5 tonna kokaint találtak. 

A hajó ezután olyan amilyen gyorsan csak lehet, elhagyta a brazil kikötőt, mielőtt a hajóba már fölpakolt rakományt is megvizsgálhatták volna az ottani rendőrök. Akik ezért szóltak a spanyol kollégáknak, hogy érdemes lenne szétnézni majd a hajón. A hajón aztán még 12 zsákban, 3,5 tonna kukorica között összesen 1,210 tonna kokainra leltek. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!