Mit vigyél magaddal a kórházba, ha koronavírusos vagy, vagy csak be kell feküdnöd a járvány idején?

Egészségügy
2020 november 03., 16:15

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Országos Felnőtt Ápolás Szakmai Tagozata és a MESZK Országos Aneszteziológiai-Intenzív Ápolási Szakmai Tagozata készített egy javaslati listát kórházi csomag összeállításához azoknak, akiknek kórházi kezelésre lenne szükségük.

A javaslati lista alkalmas a koronavírus okozta fertőzés maitt szükséges kórházi ellátás/karantén, a nem koronavírus okozta akut kórházi ellátások (baleset, hirtelen fellépő életveszélyes állapotok) és a krónikus betegségek miatti kórházi kezelésre való felkészülésre a felnőtt ellátásban.

Kórházi kezelésnél legalább 7-14 napos (1-2 hetes) ápolási, kezelési időtartammal érdemes számolni. A járványügyi vészhelyzet miatt a kórházak valószínűleg nem fogják engedélyezni a beteglátogatást, ezért erre a betegnek és a hozzátartozóknak is fel kell készülniük. A látogatási tilalom miatt a kórházi csomagot 1-2 hétre elegendő tartalommal érdemes összeállítani. Azt javasolják, azok is állítsanak össze ilyen csomagot, akik jelenleg teljesen egészségesek.

A kórházi csomag összeállításához javasolt lista itt található.