Orbán: Készen állunk arra, hogy mindent megtegyünk, hogy megmentsük Európát az ilyen támadássorozatoktól

"Ahogy itt Budapesten mondják: sógorok vagyunk. Az önökkel szembeni támadás, velünk szembeni támadás. Az önök fájdalma, a mi fájdalmunk. Az önök kihívása, a mi kihívásunk," kezdte a miniszterelnök azt a Facebook-videót, amiben részvétét fejezte ki a hétfő esti bécsi merénylet áldozatai hozzátartozóinak.

„Teljes mellszélességgel állunk Ausztria mellett. (..) Legyetek biztosak abban kedves Sebastian, hogy mi mindent megteszünk, hogy sikerüljön elrettenteni a jövőbeli elkövetőket, hogy kézre kerítsétek az elkövetőket, és készen állunk arra, hogy mindent megtegyünk közösen veletek, hogy megmentsük Európát az olyan támadássorozatoktól, amelyeket az elmúlt napokban kellett elszenvedni.”

- mondta Orbán Viktor.

Hétfő este 8 körül Bécs egyik belvárosi zsinagógája, a Stadttempel közelében kezdődött a lövöldözés. Az iszlamista támadásban négyen meghaltak, valamint a támadót is lelőtték. Tizenhét semesültet ápolnak kórházban. Közülük hét ember van életveszélyes állapotban szúrt vagy lőtt sebek miatt. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.