Koronavírus-számok Magyarországon Trendek
Elhunytak + 91 Σ 3 891
Fertőzöttek + 3 334 Σ 177 952
Gyógyultak + 424 Σ 43 339
Tesztek + 15 311 Σ 1 518 158

Koronavírusos Szijjártó Péter

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Pozitív lett Szijjártó Péter Thaiföldön elvégzett koronavírus tesztje - közölte az MTI-vel Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke.

A korábban nem kifejezetten a maszkviselési szokásairól ismertté vált külügyminiszter kambodzsai munkalátogatását követően utazott Thaiföldre, ahol több kétoldalú tárgyalás is várt volna rá.

Szijjártó Kambodzsában a Facebookra feltöltött fotók és videó alapján nem mindenhol viselt maszkot.

Volt, hogy kezet is fogott a vendéglátóival.

Sajtófőnöke szerint a helyi szabályoknak megfelelően a külügyminiszter jelenleg egy bangkoki kórházban tartózkodik, és mivel tünetmentes, megkezdődtek a hazaszállításával kapcsolatos egyeztetések.

Szijjártót az Ázsiába történő indulás előtt itthon is tesztelték, az a tesztje még negatív volt. A sajtófőnök szerint a miniszter hazatérése után karanténba vonul annak érdekében, hogy se családját, se másokat ne fertőzzön meg. 

Varga Judit után Szijjártó a második kormánytag, aki koronavírusos lett. 

Frissítés: a külügy azt a megjegyezést küldte el a cikkünkhöz, hogy „a külügyminiszter mindig a helyi szabályok és a vendéglátók kérései alapján járt el a maszkviselés és a kézfogások tekintetében”. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!