Koronavírus-számok Magyarországon 05.11.
Elhunytak + 99 Σ 28 792
Kórházban - 102 Σ 3 282
Fertőzöttek + 493 Σ 792 879
Tesztek + 6 513 Σ 5 545 305
Egyszer oltottak + 40 314 Σ 4 346 089

Koronavírusos Szijjártó Péter

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Pozitív lett Szijjártó Péter Thaiföldön elvégzett koronavírus tesztje - közölte az MTI-vel Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke.

A korábban nem kifejezetten a maszkviselési szokásairól ismertté vált külügyminiszter kambodzsai munkalátogatását követően utazott Thaiföldre, ahol több kétoldalú tárgyalás is várt volna rá.

Szijjártó Kambodzsában a Facebookra feltöltött fotók és videó alapján nem mindenhol viselt maszkot.

Volt, hogy kezet is fogott a vendéglátóival.

Sajtófőnöke szerint a helyi szabályoknak megfelelően a külügyminiszter jelenleg egy bangkoki kórházban tartózkodik, és mivel tünetmentes, megkezdődtek a hazaszállításával kapcsolatos egyeztetések.

Szijjártót az Ázsiába történő indulás előtt itthon is tesztelték, az a tesztje még negatív volt. A sajtófőnök szerint a miniszter hazatérése után karanténba vonul annak érdekében, hogy se családját, se másokat ne fertőzzön meg. 

Varga Judit után Szijjártó a második kormánytag, aki koronavírusos lett. 

Frissítés: a külügy azt a megjegyezést küldte el a cikkünkhöz, hogy „a külügyminiszter mindig a helyi szabályok és a vendéglátók kérései alapján járt el a maszkviselés és a kézfogások tekintetében”. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.