Kész, vége: Nagykátán a kisgazdapárti képviselő kezdeményezésére betiltották az LMBTQ-propagandát

POLITIKA
2020 november 05., 20:06

A Pest megyei Nagykátán Szabó Ákos, a 2019-ben a Független Kisgazdapárt által jelölt önkormányzati képviselő kezdeményezésére az önkormányzat betiltotta az LMBTQ-propagandát az önkormányzati fenntartású intézményekben. Hogy eddig mennyi LMBTQ-propaganda volt a nagykátai önkormányzati intézményekben, sajnos nem tudni.

A fideszes Dorner Gábor polgármester által vezetett önkormányzat határozatot fogadott el a tiltásról, ebben azt írják, a „gyermekek természetes lelki és szellemi fejlődése érdekében” volt szükség a lépésre.

A döntésről az azt kezdeményező Szabó Ákos számolt be a Facebook-oldalán. Azt írta:

„Szeretném, hogy az eredeti meséken nőjenek fel gyerekeink, melyekben a szerelem nem Csipkerózsika és a hercegnő, hanem Csipkerózsika és a herceg között szökken szárba.”

Szabó kezdeményezése mögé az önkormányzat fideszes képviselői és a polgármester is beállt, Szabó azonban felháborodva vette tudomásul, hogy az egyesült ellenzéki Ébredj Káta képviselői nem támogatták az indítványát, szerinte ugyanis ezzel az ellenzék „egyértelműen állást foglalt a deviancia és a meleg propaganda mellett”.

„Nem csodálkoznék, ha a következő választáson egy deviáns transzfesztitát próbálnának meg a Nagykátaiak nyakába erőszakolni...”

- zárta okfejtését a képviselő, de nem tisztázta, miért kellett ebbe az ügybe szegény Feszty Árpád festőművészt és rajongóit is belekevernie.

link Forrás