Macron megerősítené az EU-n belüli határok ellenőrzésést

A spanyol-francia határhoz látogató Emmanuel Macron csütörtökön arról beszélt, hogy a franciaországi és ausztriai torrortámadások után erősíteni kellene a határok ellenőrzését az Európai Unió schengeni övezetén belül. 

Fotó: GUILLAUME HORCAJUELO/AFP

Egyben bejelentette, hogy Franciaország megduplázza a hátárokat ellenőrző rendőrei számát. A megerősített állomány az illegális bevándorlásra és a terrorveszélyre fog figyelni. A francia elnök szerint a schengeni rendszer működését is újra kell gondolni. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.