Meghalt Szőcs Géza

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Magyar PEN Club csütörtök este közölte, hogy Szőcs Géza meghalt. A Kossuth-díjas és József Attila-díjas költő 67 éves volt. A hétvégén olyan hírek jelentek meg róla, hogy fővárosi kórház intenzív osztályán ápolják koronavírussal, és olyan súlyos az állapota, hogy lélegeztetőgépre került. 

Szőcs GézaFotó: MTI/Czimbal Gyula

Szőcs Géza 2010 és 2012 között a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára volt, 2012 óta a miniszterelnök kulturális tanácsadója volt miniszterelnöki megbízottként.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó