Rendkívüli ülést hív össze Semjén, meghosszabbítanák a veszélyhelyzetet

2020 november 6., péntek 13:33

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi november 10-ére Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésről szóló előterjesztés mielőbbi elfogadása érdekében.

A parlament honlapjára felkerült javaslat tartalmazza a kormány által tizenöt napra hirdetett veszélyhelyzet meghosszabbítását kilencven nappal. Az előterjesztés indoklása szerint a rendkívüli jogrend a gyors döntések meghozatalát biztosítja a járványhelyzet idején.

A rendkívüli jogrendről szóló kormányrendelet szerdán lépett hatályba, azt a kormány "a világjárvány veszélyeinek elhárítása, az emberek egészségének védelme érdekében" hirdette ki.

A kormány a veszélyhelyzet fennállásának szükségességét folyamatosan felülvizsgálja. A rendelet alapján jelenleg kijárási korlátozás van életben éjfél és reggel 5 óra között, szigorították a maszkhasználatot a sportrendezvényeken, mozikban és színházakban, berzáratták a diszkókat és koncerttermeket, és ingyenessé tették a parkolást.

(MTI)