Újabb egymilliárd megy a vadászati világkiállítás reklámozására Rogán kommunikációs hivatalán keresztül

PÉNZ
2020 november 06., 20:25

Nettó egymilliárd forintos reklámszerződést kötött a Rogán Antal vezette miniszterelnöki kabinetirodához tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal pénzén a 2021-ben megrendezendő vadászati világkiállítás kommunikációs feladataira a szervező Egy a Természettel Nonprofit Kft. - írja a 24.hu.

A lap emlékeztet, legutóbb tavaly májusban költöttek nagyságrendileg ekkora összeget hasonló feladatokra. A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szívügyének tartott, Kovács Zoltán értő kormánybiztosi kezei alatt szerveződő vadászati világkiállítás előkészítésének kezdeti 7 milliárd forintos kerete mára már 10 milliárd forintra duzzadt. A rendezvény összköltsége pedig a tervek szerint akár az 50 milliárd forintot is elérheti.

A mostani egymilliárdos megbízást ezúttal is a Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó New Land Media Kft. és Lounge Design Kft. kettőse nyerte. Mint a megállapodásból kiderül, az október végén leszerződött nettó 1 milliárd forintos keretösszegből 700 milliót mindenképpen elköltenek, azt köteles lehívni a megrendelő, 300 millió plusz áfa opcionális rész. A megbízással a megrendelő célja a szerződés szerint „a lakosság tájékoztatása a rendezvények aktuális üzeneteiről, hátteréről és programjairól”.

A pénz felének elköltési módját kormányrendelet határozza meg: kutatási feladatok, stratégiai tervezés és tanácsadás, grafikai tervezés, PR ügynökségi szolgáltatások, online kommunikációs és közösségi média, szolgáltatások, gyártás, rendezvényszervezés fizethető belőle.