600 ezer euró értékben loptak el luxuscikkeket egy szaúdi hercegnő párizsi otthonából

Az AFP francia hírügynökség számolt be róla, hogy 600 ezer euró értékben vittek el luxuscikkeket, többek között órákat, táskákat, ékszereket és szőrmék a szaúdi királyi család egyik hercegnőjének párizsi otthonából.

A fotó csak illusztrációFotó: JOHANNES EISELE/AFP

A források nem nevezték meg, ki a hercegnő, akit kiraboltak, de annyit tudni, hogy a nő augusztus óta először kereste fel a lakást, és a tárgyak hűlt helyét látva sokkos állapotba került, kórházba kellett vinni. 

Rendőrségi források szerint a betörők valahogy be tudtak jutni a párizsi belváros egyik legdrágább utcájában lévő lakásban anélkül, hogy fel kellett volna feszítsék az ajtót. Francia lapok szerint a rendőrség így többek között gyanúsítottként kezeli azt a férfit, aki a lakásra vigyázott augusztus óta. Állítólag az utóbbi időben eltűnt egy tartalék kulcscsomó is a lakáshoz. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.